O nama

 #zrenjaninjezedan je inicijativa koja okuplja ljude koji žele čistu, ispravnu, pijaću vodu u Zrenjaninu i okolna 22 naseljena mesta.

Rezolucijom Ujedinjenih nacija br. 64/292 od 28.7.2010. godine kojom se kao ljudsko pravo prepoznaje pravo na pristup čistoj vodi, a za čije donošenje je glasala i Republika Srbija kao članica Ujedinjenih nacija, pravo na čistu vodu predstavlja svetski priznato osnovno ljudsko pravo.

ZAHTEVI PROTESTA ZRENJANIN JE ŽEDAN

  1. PRVI I NAJVAŽNIJI ZAHTEV JE VODA ZA SVE!!! Mi, kao krajnji korisnici, hoćemo čistu i zdravu vodu u svojoj kući! Ne želimo čistu vodu na izvorištu fabrike nego na našim česmama!
  2. Kao prelazno rešenje, dok se na najbolji mogući način ne reši višegodišnji fijasko sa aferom zvana fabrika vode, tražimo 2l vode dnevno po glavi stanovnika – količinu vode neophodnu za funkcionisanje ljudskog organizma.
  3. Insistiramo na KRIVIČNOJ ODGOVORNOSTI APSOLUTNO SVIH koji su bili uključeni u fijasko sa fabrikom vode. Uopšte nije bitno da li su bili u prethodnoj ili su u sadašnjoj vlasti.
  4. Učešće javnosti i struke u svim tokovima pripreme i realizacije kako radova tako i finansija. Dosta su se vežbali našim parama. Neprihvatljivo je da isti ljudi na isti način rešavaju najveći problem grada Zrenjanina.
  5. Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da pokrene inicijativu za poništenje izmene Zakona o komunalnim delatnostima iz 2018. godine koji je promenjen samo zbog zrenjaninske fabrike vode
(Visited 277 times, 1 visits today)