Otvoreno pismo gradonačelniku Zrenjanina

Otvoreno pismo gradonačelniku Zrenjanina

Fabrika vode d.o.o. ovim putem upućuje

JAVNI POZIV

Gradonačelniku Zrenjanina, gospodinu Salapuri, da primi predstavnike našeg preduzeća na sastanak i razgovor radi dogovora o nastavku rada postrojenja za prečišćavanje pitke vode.

Gradonačelniče

pokušavamo da dogovorimo sastanak sa vama unazad dva meseca. Pozive i molbe smo slali pismeno i usmeno, ko zna koliko puta, ali od vas nismo dobili nikakav odgovor. 

S obzirom da ste nam vi lično rekli da je voda za piće najveći problem Grada Zrenjanina,  a da je naše preduzeće ključ rešenja tog problema, ne verujemo da sa namerom ne želite da se sa nama sastanete. Moguće je da niste čitali mailove ili vam saradnici nisu preneli koliko puta smo tražili sastanak, pa u nadi da će ovaj poziv preneti mediji a da ćete vi to lično negde i videti, uvereni smo da ćete ovoga puta odmah reagovati jer, kao što smo već napomenuli, razgovor sa nama je rešenje problema pitke vode u gradu kojim upravljate.

Svaki dan koji odložimo u rešavanju problema uzrokuje da deo građana Zrenjanina pije nezdravu vodu, a drugi deo kupuje skupu flaširanu vodu. 

Želimo da vam na sastanku prenesemo sledeće informacije iza kojih stojimo i za koje imamo potrebne potvrde:

  • Postrojenje može odmah da nastavi sa radom. Sve bezbednosne mere su implementirane;
  • Decidno smo utvrdili da Fabrika vode doo ne snosi odgovornost i krivicu za eksploziju u postrojenju, već je to rezultat nemara JKP ViK Zrenjanin, koje ni posle više desetina upozorenja unazad više godina nije u stanju da uvede najosnovniji sistem analize i prenosa podataka stanja izvorišta vode. U tom smislu imamo i urađena veštačenja;
  • Čuli smo da naš rad i naše postrojenje analiziraju razne komisije, a mi o tome ništa ne znamo niti učestvujem u tome. Želimo od vas lično da čujemo da li Grad Zrenjanin ima bilo kakve veze sa tim “nezavisnim i stručnim” komisijama, i ako ima, po osnovu kod dela našeg ugovora se one formiraju i rade?!;
  • Kao što smo vam obećali, uradili smo ili smo pri kraju sa svim dogovorenim poboljšanjima u radu postrojenja. Želimo da vas upoznamo sa time šta smo sve uradili i šta ćemo uraditi u narednom kratkom periodu, a posebno radi pripreme za letnju sezonu kako bismo uvećanim kapacitetom premostili probleme enormnih gubitaka na devastiranoj gradskoj vodovodnoj mreži.

Dakle imamo itekako tema za razgovore, a podsećamo vas na dogovor koji smo postigli na našem prvom sastanku: da ćemo jedinstveno, sporazumno i za sada pomalo na svačiju štetu da postignemo rezultat da građani imaju pre svega zdravu pitku vodu odmah i bez odlaganja, a prateće probleme rešavati u dogovorenom roku i na dogovoreni način. 

Zatražena je i pomoć u rešavanju ovog problema i od predsednika Aleksandra Vučića kao i od premijerke g-dje Ane Brnabić.

U očekivanju vašeg odgovora i poziva na sastanak,

Menadžment i zaposleni u „ Fabrika vode“ doo

(Visited 16 times, 1 visits today)