Saopštenje nakon prve biciklističke vožnje

Saopštenje nakon prve biciklističke vožnje

Juče su se Zrenjaninci ponovo okupili kod “Kristalne dvorane” kako bi skrenuli pažnju lokalne samouprave da i posle 12 meseci od protesta a 18 godina od zabrane vode za piće, građani i dalje nemaju ispravnu vodu za piće.

Ovoga puta u protestnu vožnju krenuli su na svojim biciklima. Vožnja se završila ispred gradske kuće gde su aktivisti “ZRAKA” razvili dobro poznati transparent #ZRENJANINJEŽEDAN

Zrenjaninska akcija skreće pažnju da je privatno-javno partnerstvo najveći problem kada je u pitanju rešavanje ovog višedecenijskog problema i kako je moguće da država Srbija nema 18 miliona evra da uloži u fabriku vode koja bi bila u vlasništvu gradu, dok je sa druge strane u stanju da izdvoji 600 miliona evra za prenos utakmica “Premijer lige”.

VODA NIJE ROBA i sa njom se ne može trgovati kao što je to naumila gradska uprava prepuštajući naše resurse kompaniji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ostaje pitanje cene vode koju bude formirao privatni vlasnik, a koja će biti višestruko veća od sadašnje, kada fabrika vode bude bila puštena u rad.

“ZRAK” smatra da je jedino rešenje kada je u pitanju pijaća voda, regionalni vododvod koji bi njome snadbevao ne samo Zrenjanin, već i 22 naseljana mesta, zato što smo svi mi ZRENJANINCI i tu nema kompromisa.

Mi nemamo više strpljenja i vremena za lažna rešenja za koja su struka, praksa i iskustvo pokazali da su, ne samo neodrživa, već i nebezbedna.

Mi kao aktivisti obećavamo da u našoj borbi nećemo posustati i da ćemo se ponovo okupiti i sledeće subote u novoj protestnoj vožnji.

Čelnici grada treba da rade u intersu građana Zrenjanina, a ne kompanije u privatnom vlasništvu kojima pokušavaju da poklone grad i njegove resurse na tacni, dok se to ne promeni mi nećemo stati.

(Visited 27 times, 1 visits today)