Saopštenje posle performansa „Svirni dva puta ako je i tebi dosta česmovače“

Saopštenje posle performansa „Svirni dva puta ako je i tebi dosta česmovače“

Danas smo bili u jednoj, jedinstvenoj i glasnoj koloni. Banerima na kojima je pisalo “Svirni dva puta ako ti je dosta česmovače” odgovorili su nam vozači automobila, motocikala, kamiona, bicikala. Svi naši sugrađani koji su bili na kružnom toku kod „Avale“ su nam rekli da im je dosta česmovače!

Gradonačelnik već drugi petak za redom izražava svoje razumevanje prema građanima Zrenjanina koji u 21. veku traže pijaću vodu. Kazao je i da treba da budemo strpljivi kao što su oni pre nas bili strpljivi 17 godina pošto se problem rešava još od davne 1979. godine.

Koncentracija arsena i drugih materija opasnih po zdravlje u Zrenjaninu ne datira od 1979. Sve te materije su tu od Panonskog mora. Izgleda da je strategija gradonačelnikovog tima da još toliko godina žedni čekamo u mraku i nemo pratimo kako se naš novac bahato i bezobrazno arči. Ponovo smo od gradonačelnika čuli izjavu “ja i moj tim radimo na tome” pa sledeću “da je čuo iz medija da ima zainteresovanih investitora.”

Oni koji treba da 24/7 rade na rešavanju pitanja vodosnabdevanja se iz medija informišu o zainteresovanim kupcima jedine investicije koja utiče prvo na zdravlje, a posle i na sve ostale sfere života u NAŠEM gradu?! Ako je i od njega, mnogo je.

S obzirom na to da svi mi imamo upućen poziv da dođemo u Gradsku kuću jer vožnje nisu način da se reši pitanje pijaće vode, sledeće subote 18.09.2021. u 12h organizujemo protestnu šetnju, gde ćemo doći do Gradske kuće, pa ovim putem pozivamo i gradonačelnika da izađe ispred svojih građana i obrati se. Kao i obično okupićemo se kod Hale sportova.

17 godina nam obećavaju, a mi 17 godina plaćamo i račune i flaširanu vodu! Ova, osamnaesta godina, biće poslednja godina naših muka, to vam Zrenjaninci poručuju i obećavaju!

(Visited 26 times, 1 visits today)