Saopštenje Zrenjaninske akcije posle pete vožnje

Saopštenje Zrenjaninske akcije posle pete vožnje

ZRAK zahteva da se istraži događaj od pre dva dana kada su napadnuti naši aktivisti i osobe koje su nas podržale na Trgu slobode dok smo pitali kada ćemo dobiti zdravu vodu u svojim česmama.

Zabrinuti smo za svoju i bezbednost svojih porodica. Za sve neprijatnosti koje bi se mogle dogoditi nama lično ili bilo kom učesniku protesta smatraćemo odgovornima upravo one koji su odgovorni za ovaj fijasko sa fabrikom vode i smetaju im naša pitanja i naši zahtevi. Pitanje zdrave pijaće vode u svojoj kući je egzistencijalno pitanje svakoga od nas.

Formiran je i pravni tim koji će raditi na naknadama štete svih koji žele da tuže grad Zrenjanin i JKP “Vodovod i kanalizacija” kao odgovorne za neisporučivanje zdravstveno ispravne vode. Molimo i pozivamo sve građane da nam se jave kako bi ih uputili na proceduru pokretanja parničnih postupaka. Napominjemo da građanima nije potreban nikakav novac za troškove zastupanja pred Sudom.

Znamo da među onima koji prate naš rad ima i onih koji ne smeju da iskažu svoju podršku javno. Iako nam je zajedničko da smo zabrinuti za budućnost i blagostanje svojih bližnjih, u ovom trenutku je potrebno da masovno i na ulici pokažemo svima koje plaćamo u zakonodavnoj, izvršnoj i sudskoj vlasti da oni uživaju blagostanje zato što smo im mi to omogućili. Zahtevamo od njih da rade u korist građana, a ne pojedinaca ili bilo kakvih interesnih grupa.

(Visited 10 times, 1 visits today)