Saopštenje Zrenjaninske akcije

Saopštenje Zrenjaninske akcije

Danas smo bili gradonačelniku pod prozore da mu svirnemo dva puta jer nam je dosta česmovače. Bio je to jedan vrlo lep ad hoc koncert.

Predali smo u Gradskoj kući i zahteve za informaciju od javnog značaja u kojima tražimo:

  1. Imena i prezimena, stručnost i kvalifikacije, pređašnja iskustva članova gradonačelnikovog tima koji su angažovani na rešavanju problema vodosnabdevanja u Zrenjaninu i 22 naseljena mesta, datumi njihovog imenovanja na date funkcije kao i zvaničnu odluku i rešenje o formiranju tima.
  2. Specifikacije troškova rada ovog tima i zarade članova tima ukoliko su ovo plaćene funkcije i specifikacije poverenih poslova svakog člana tima.
  3. Datum kada će biti sazvana Skupština grada po pitanju usvajanja izveštaja stručne komisije procene vodosnabdevanja i usvajanja stručne procene vodosnabdevanja grada Zrenjanin.

Republika Srbija je kao članica Ujedinjenih nacija glasala za Rezoluciju Ujedinjenih nacija iz 2010. godine kojom se kao ljudsko pravo prepoznaje pravo na pristup čistoj vodi. Pravo na čistu vodu predstavlja svetski priznato osnovno ljudsko pravo i stoga se svaka informacija koja doprinosi razotkrivaju razloga za kršenje ovog prava mora smatrati informacijom od javnog značaja.

Hvala na podršci! O narednim akcijama ćemo vas blagovremeno obavestiti.

(Visited 51 times, 1 visits today)